Rijbewijskeuring » Livam B.V.
22028
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22028,page-child,parent-pageid-21782,,select-theme-ver-2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Rijbewijskeuring

conform de Regeling Eisen Geschiktheid (CBR)
Livam B.V. Rijbewijskeuring

Iedereen die in het bezit is van een groot rijbewijs (C en/of D) moet bij vernieuwing een medische keuring ondergaan bij een gecertificeerde (keurings)arts. Om te zorgen dat weggebruikers veilig en verantwoord aan het verkeer deel kunnen blijven nemen.

Waarop keurt de arts tijdens de rijbewijskeuring?

Tijdens de rijbewijskeuring test de (keurings)arts of uw werknemer het voertuig zelfstandig en veilig kunt besturen. Hij beoordeelt de algemene fysieke gesteldheid, mentale conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. De (keurings)arts meet de bloeddruk en test het zicht. Zo kan hij tijdens de rijbewijskeuring eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen ontdekken. Ook wordt uw bloeddruk gemeten, uw urine onderzocht en uw ogen gecontroleerd.

De rijbewijskeuring vindt plaats conform de Regeling Eisen Geschiktheid (CBR) versie 2000 en de wijzigingen hierop.

Welke stappen moet de werknemer nemen voor een verlenging?

  • De werknemer zorgt eerst zelf voor een Eigen Verklaring van het CBR. Deze is te koop bij de gemeente of het CBR. Deze verklaring moet de werknemer meenemen naar de keuring.
  • Vervolgens maakt de werknemer een afspraak voor een keuring. Dit kan alleen bij de gecertificeerde (keurings)arts en niet bij de huisarts. Indien een werkgever de keuring vergoedt, is een bevestiging hiervan – per mail – van de werkgever noodzakelijk. Werkgevers die zijn aangesloten bij Gezond Transport kunnen kosten bij de verzekeraar verhalen, als er sprake is van een gecombineerde keuring (chauffeur- én rijbewijskeuring).
  • De arts vult de eigen verklaring in met zijn bevindingen. De bedrijfsarts beoordeelt uiteindelijk niet, dit doet het CBR.
  • Na de keuring verstuurt de werknemer de ingevulde Eigen Verklaring naar het CBR. Een medisch adviseur van het CBR interpreteert en beoordeelt de uitslagen en beslist over een eventueel vervolgtraject. De wachttijd bij het CBR voor een verlenging bedraagt op dit moment circa 6 weken.